LOOKING

 

LOOKING
 
28'5 x 36 cm
71 fotos color i b/n

Març 2008

català/castellà/anglès

 

La idea central d'aquest llibre és la de retratar nus en contextos i situacions de la vida diària. És a dir, he volgut treballar les escenes que es donen en entorns i espais on el fet d'estar despullat i veure persones nues és freqüent i lògic, com per exemple als vestidors d'un gimnàs, a les platges nudistes, a les àrees de cruising gai, a les saunes, a casa, etc.

En aquests escenaris el nu és inevitable i és fàcil que de forma més o menys conscient capti l'atenció de la gent, tant si les mirades són voluntàries com si són casuals. És lògic pensar que darrere la manera com una persona mira hi haurà unes intencions, i és evident que la seva vista es fixa sobre quelcom que l'ha sobtat o li ha semblat interessant. Per tant, es poden fotografiar una àmplia varietat de mirades, com per exemple, les que són fruit de la curiositat, les que observen el cos d'un altre per comparar-lo amb el propi, les que busquen un cos bonic per admirar-lo, les que expressen desig d'arribar a algun tipus de contacte eròtic, etc. També he volgut retratar el sentiment de pudor davant la possibilitat de ser observat i la sensació de ser invisibles per part de les persones que tenen un cos que està molt lluny dels cànons estètics actuals.

 

 

 

 

Tot i que les mirades se centren en el cos de l'home, no he exclòs la dona. Per tal que això s'entengui cal explicar que les meves fotografies estan preses des de tres punts de vista: quan l'home es mira a si mateix, quan els homes miren altres homes i quan és la dona la que mira l'home.

Penso que la fotografia de nu no tan sols ha de plasmar cossos bells en composicions i jocs de llum interessants sinó que també ha d'expressar un contingut narratiu i un missatge. Aquesta és una de les idees centrals del llibre. Concretament, he volgut retratar anècdotes de la vida diària, simples mirades que la gent es dirigeix entre sí i que en el fons amaguen una història, per petita que sigui.

Les meves fotografies no són instantànies, sinó que totes s'han fet a partir d'un guió previ en el qual els models tenien un paper assignat. Sovint he intuït que en un context i amb uns personatges determinats hi podia haver unes mirades, les he preparat i escenificat, i després el lector n'ha d'extreure la seva pròpia interpretació. El resultat ha sigut que les fotografies integren seqüències amb un fil conductor.

Abans d'iniciar el projecte sabia que necessitaria molts models i intuïa que seria difícil trobar-ne, per això en vaig buscar per tot arreu: en webs de contactes; posant anuncis a la premsa i a internet; penjant cartells en universitats, en locals d'oci i en gimnasos; fent propaganda a platges nudistes i en festivals eròtics; parlant amb amics; tractant amb nois que es prostitueixen; etc. En tots els casos els oferia una remuneració i l'únic requisit que demanava era que fossin majors d'edat. Lògicament la tipologia dels meus models ha resultat molt variada i cap d'ells és professional. A més, hem de tenir en compte que una de les raons per les quals van voler posar per mi era que la idea del projecte els resultava interessant.

Que la convocatòria fos tan oberta em va fer pensar que a priori algun graciós em faria alguna broma i que em podria trobar amb algun cas ofensiu o desagradable. Però curiosament no ha estat així. Amb tota la gent que s'ha interessat en ser model he pogut mantenir una xerrada seriosa i una relació franca. Sí que n'hi havia que no ho tenien gaire clar, però aquests ja no acostumaven a venir a l'entrevista. Recordo que en les primeres entrevistes ni jo mateix m'acabava de creure que pogués arribar a convèncer la persona que tenia al meu davant. Per mi aquest projecte també ha estat un procés de creixement personal en el qual m'he hagut d'enfrontar a moltes timideses i inseguretats.

 

 

 

LLOCS DE VENDA

 

BARCELONA

ANTINOUS
C.Josep Anselm Clavé,6 - 08002 BARCELONA

CÒMPLICES
C.Cervantes,4 - 08002 BARCELONA

NOSOTR@S
C. Casanova, 56 - 08011 BARCELONA

CICLIC.ORG
C.Rec Comtal- 08003 BARCELONA

RAS
C.Dr. Dou - 08001 BARCELONA

KOWASA
C.Mallorca, 235 - 08008 BARCELONA

JAIMES
Passeig de Gràcia, 64

ZEUS (sex shop)
C.Riera Alta, 20- 08002 BARCELONA

SITGES

LLORENS
C.Sant Pau,18

OPERA
C. Nou,1

THE MASK (Sex shop)
C.Bonaire, 22

 

MADRID

 

BERKANA
C.Gravina,11 - 28004/MADRID

A DIFFERENT LIFE
C.Pelayo, 30- MADRID

VALÈNCIA G-co Valencia - Tienda de cultura Arco-Iris
C.Túria,35
VILAFRANCA DEL PENEDÈS

L'ODISSEA
C.La font,26 -08720/VILAFRANCA DEL PENEDES

SANT JOAN
C.Sant Joan,12

LLEIDA CASELLES
C. Major, 46 - 25007 LLEIDA